Engleska: Taksista ubio 12 osoba

Jedan muškarac je na ulicama nekoliko gradića zapadne Kumbrije, na severozapadu Engleske, ubio 12 ljudi, dok je 25 osoba pri tom ranjeno.

Izvor: B92

Sreda, 02.06.2010.

18:15

Default images

To je najnoviji bilans žrtava današnjeg ubilačkog pohoda 52-godišnjeg taksiste Dereka Birda, koji je objavila britanska policija.

Policija je saopštila da je pronašla leš za koji se veruje da se radi o Dereku Birdu koji je izvršio samoubistvo posle zločina koje je počinio, javila je agencija Rojters.

Telo, pored kojeg je bio i pištolj, pronađeno je u šumovitom delu na rubu gradića But.

Nakon ubilačkog pohoda na ulicama Vajthevena, Siskejla i Igremonta, Bird se, kako veruje policija, u srebrnom "sitroen pikasu" uputio prema središnjim Jezerskim područjima, gde je presudio sam sebi.

Razveden i otac dvoje dece, Bird je sam živeo u ovoj turističkoj oblasti, gde je radio kao taksista. Ljudi koji su ga poznavali opisali su ga kao "veoma ljubaznog i finog čoveka".

Masovna ubistva su retkost u Velikoj Britaniji, gde postoji striktna kontrola oružja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: