Vlada osniva "Autoputeve Srbije"

Preduzeće "Koridor 10" biće ugašeno a za izgradnju oko 290 kilometara međunarodnog puta kroz Srbiju biće formirana kompanija "Autoputevi Srbije", piše "Blic".

Izvor: B92

Četvrtak, 08.04.2010.

01:26

Default images

Vlada se na taj korak odlučila kako bi nastavak izgradnje koridora 10 bio neopterećen dugovima i lošim radom "Puteva Srbije", preduzeća koje će sa predvodničke uloge u projektu ostati bez ikakve nadležnosti. Novo preduzeće tako će biti treće, u nizu za svega godinu dana, kome Vlada poverava gradnju najvažnije srpske saobraćajnice.

Do februara prošle godine za izgradnju koridora 10 bili su zaduženi "Putevi Srbije", ali zbog njihovih loših rezultata Vlada je osnovala preduzeće "Koridor 10", koje je bilo zaduženo da ubrza taj proces i učini ga efikasnim i transparentnim.

Sada, godinu dana kasnije, ukida se "Koridor 10", koji je trebalo da radi sve do završetka izgradnje te saobraćajnice, i osnivaju se "Autoputevi Srbije", koji će, kako kaže izvor lista, direktno odgovarati Vladi, a biće zaduženi za projektovanje, eksproprijaciju i izgradnju autoputeva na teritoriji cele zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: