Goran Knežević negirao krivicu

U Specijalnom sudu počelo je suđenje grupi sa bivšim gradonačelnikom Zrenjanina Goranom Kneževićem na čelu. Prvooptuženi negirao krivicu.

Izvor: B92

Utorak, 09.03.2010.

15:11

Default images

Bivši gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević, koji je optužen kao vođa grupe koja je oštetila budžet za 150 miliona dinara, negirao je krivicu i rekao da je optužen zato što je bio "ispred svog vremena".

"Mnogi državni funkcioneri, pa i predsednik Tadić isticali su Zrenjanin kao primer privlačenja investicija. Vlada Srbije je 11. februara 2010. godine donela uredbu po kojoj je moguće građevinsko zemljište dati u zakup po nižoj ceni od tržišne ili bez naknade", rekao je Knežević na početku suđenja, koje je danas počelo ispočetka zbog promene člana sudskog veća.

"Ako je problem što je neko u Srbiji ispred svog vremena i ako je problem zapošljavanje novih 3 000 ljudi, onda nam nema spasa", rekao je Knežević, koji je, između ostalog, optužen i za davanje građevinskog zemljišta u zakup po cenama nižim od tržišnih.

Knežević je rekao i da ostaje pri svojoj ranijoj odbrani, koju je danas kratko dopunio i sudu priložio vladinu uredbu.

Pored Kneževića, optuženo je još 20 ljudi, među kojima i bivši gradski funkcioneri Zrenjanina.

Oni su optuženi za zloupotrebe u izdavanju u zakup građevinskog zemljišta i nameštanje tendera i terete se za krivična dela zločinačko udruživanje, zloupotreba službenog položaja i primanje i davanje mita.

Suđenje Kneževiću počelo je 26. oktobra 2009. godine. Predsednica sudskog veća ostala je sudija Maja Kovačević, a novi član sudskog veća je sudija Velimir Lazović.

Knežević je do hapšenja u oktobru 2008. godine bio funkcioner Demokratske stranke, a tokom suđenja je prešao u Srpsku naprednu stranku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: