Incko: BiH zaostaje za susedima

Bosna i Hrecegovina u poslednje četiri godine zaostaje za susedima kad su u pitanju evropske integracije, rekao je Visoki predstavnik EU za BiH Valentin Incko.

Izvor: B92

Sreda, 03.02.2010.

21:31

Default images

"Vreme je da političari u BiH donesu sve potrebne odluke koje će povesti zemlju napred. Umesto napretka, svedoci smo brojnih osporavanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i odluka visokog predstavnika, što je potpuno neprihvatljivo", rekao je Incko u razgovoru sa italijanskom državnom delegacijom.

On je naglasio da "svi faktori u BiH moraju pokazati da se u potpunosti pridržavaju Dejtonskog sporazuma i poštuju ovlaštenja visokog predstavnika".

Incko je informisao italijansku delegaciju o tekućim pripremama za narednu sednicu Upravnog odbora Saveta za primenu mira, koja će se održati krajem februara, i na kojoj će se razgovarati o situaciji u zemlji i pomacima ostvarenim u implementaciji "programa 5+2".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: