Novi svedoci o duvanskoj mafiji?

Tužilaštvo je obezbedilo dva ključna svedoka u istrazi protiv duvanske mafije, saznaje “Blic“.

Izvor: FoNet, Blic

Nedelja, 18.10.2009.

23:12

Default images

Kako navodi ovaj list, prvi svedok pružiće nove dokaze protiv Stanka Subotića, koji ga terete za švercovanje cigareta, a drugi bi trebalo da obezbedi i informacije koje će dovesti do imena nalogodavca i izvršilaca ubistava generala Radovana Stojičića Badže i Pavla Bulatovića, ministra odbrane SRJ.

Ključni svedok koji Tužilaštvu treba da pruži konkretne dokaze koji Subotića terete za šverc cigareta, obezbeđen je putem međunarodne saradnje sa jednom od zemlja u regionu, piše list.

Navodi se takođe da je taj čovek van Srbije. S njim su već obavljeni razgovori, a zvanično saslušanje trebalo bi da bude obavljeno u narednih nekoliko dana.

Drugi svedok, čiji iskaz može da stavi pečat na dosadašnje spekulacije o nalogodavcu ubistava Bulatovića i Stojičića, takođe je na vezi sa Tužilaštvom i s njim je već obavljen razgovor“, navodi izvor “Blica“ blizak srpskom pravosuđu.

Drugi svedok je, kako saznaje beogradski dnevnik, dao dovoljno informacija koje ukazuju na naručioca ubistava, a naveo je i imena direktnih izvršilaca, dvojice crnogorskih državljana koji su u dosijeima srpske policije označeni kao plaćene ubice crnogorske mafije.

Za jednim od njih srpsko pravosuđe je pre pet godina raspisalo međunarodnu poternicu, ali se on sve vreme bez poteškoća krije u Crnoj Gori.

Srpskoj policiji od ranije je poznat i drugi plaćeni ubica koga je naveo krunski svedok. On se vezivao za nekoliko zločina u Srbiji, ali protiv njega nikada nije bilo prikupljeno dovoljno dokaza za raspisivanje poternice, piše “Blic“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: