Teško povređena petogodišnjakinja

Petogodišnja devojčica, zadobila je oko 15 sati teške telesne povrede od vatrenog oružja ručne izrade, koje je pronašla u Spomen parku Jajinci u Beogradu.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 09.08.2009.

17:37

Default images

Petogodišnoj devojčici, koja je danas u Spomen parku Jajinci zadobila povrede opasne po život od vatrenog oružja ručne izrade, odstranjeni su deo pankreasa i slezina, izjavio je dežurni hirurg VMA Darko Mirković. Načelnik Uprave policije Beograda Nikola Popovac rekao je za B92 da se radi o stranoj državljanki.

"Postoperativni tok zasad protiče dobro, devojčica je stabilna, ali je njeno stanje i dalje kritično i u naredna 24 sata ne možemo davati prognoze", rekao je Mirković, koji je operisao devojčicu.

On je potvrdio da je devojčica državljanka Libije, a prema nezvaničnim informacijama reč je o kćerki atašea za finansije libijske ambasade u Beogradu.

Mirković je objasnio da je devojčica zadobila ustrelnu povredu grudnog koša i trbuha, sa povredama želuca, pankreasa i slezine.

"To su vrlo teške i ozbiljne povrede, radilo se o minutama i spasavanju života, jer je imala ozbiljna krvarenja u trbuhu", naveo je lekar.

"Uspeli smo da zbrinemo povrede. Skinut je deo pankreasa i slezina. Zašiven je želudac gde je bila perforacija i uradjena je drenaža grudnog koša", naveo je Mirković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: