SNS traži vanredne izbore

Srpska napredna stranka ocenila je da je najbolje rešenje za izlazak Srbije iz "duboke parlamentarne krize", raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Izvor: B92

Nedelja, 02.08.2009.

13:39

Default images

Član pravnog tima SNS-a Marko Đurić je na konferenciji za štampu rekao da su "neuverljiva" opravdanja rukovodstva parlamenta za odlaganje glasanja o 24 tačke dnevnog reda 11. vanredne sednice, među kojima i o Predlogu zakona o izmenama i dopunama zakona o javnom informisanju.

"Debakl vlade u vezi sa zakonom o informisanju opominje nas na činjenicu da postoji duboka nesaglasnost i neusklađenost u samoj vladi, parlamentu, kao i u odnosu vlade i parlamenta", ocenio je Đurić.

Funkcioner naprednjaka je naveo da neformalni dogovor Demokratske stranke, G17 plus i Liberalno demokratske partije o usvajanju izmena Zakona o javnom informisanju 31. avgusta, ali da do tada budu završeni i drugi medijski zakoni, samo pokazuje činjenicu da LDP nije autentična opoziciona stranka.

"SNS postavlja pitanje šta je to što vladu drži na okupu, ukoliko ne mogu da je ugroze ni katastrofalna ekonomska kriza, ni usvajanje katastrofalnih zakona, ni opšta eksplozivna socijalna situacija", kazao je Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: