Austrija: Višednevne jake padavine

Teška situacija, usled višednevnih jakih padavina, u delovima Austrije u kojima su se izlile reke, danas se polako smiruje.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.06.2009.

10:53

Default images

Pokrajine Donja i Gornja Austrija bile su najviše pogođene poplavama, jer je na njihovoj teritoriji više mesta bukvalno bilo odsečeno od ostatka sveta zbog vode koja se prelila iz korita tamošnjih reka. Pošto su padavine stale, vodostaj reka, a posebno Dunava, za koji je postojala opasnost da će se izliti, polako pada.

Poznati bečki muzej “Albertina", takođe, pogođen je rekordnim padavinama, pošto je depo, u kojem se drže umetnička dela, počeo da prokišnjava.

Direktor muzeja Albert Šreder odlučio je da iz depoa na bezbedno mesto premesti kolekciju od 950.000 umetničkih dela.

Pošto vlaga preti da ošteti i preostala dela u muzeju, odlučeno je da se danas u potpunosti isprazni depo i umetnička dela premeste na drugu lokaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

11 h

Podeli: