Opet sukobi u Brđanima

Na dvočasovnom protestu Srba u naselju Brđani u severnom delu Kosovske Mitrovice danas su se dogodili manji incidenti u kojima nije bilo povređenih.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 01.05.2009.

12:19

Default images

Nešto pre 11 sati, okupljeni Srbi probli su kordon Kosovske policijske službe u blizini takozvane žute linije razdvajanja, a policijaci Euleksa bacili su na njih suzavac. Jedan od predstavika meštana Brđana Nebojša Minić rekao je da se i danas pokazalo da su Euleks i Kfor "na strani Albanaca" i da su "na delu dupli aršini".

On je naveo da će se Srbi od ponedeljka ponovo okupljati na dvočasovnim protestima, kako bi iskazali protivljenje takvom vidu povratka Albanaca u naselje Brđani i obnovi njihovih, kao i srpskih kuća, bez prethodnog dogovora.

U naselju Brđani danas se okupilo nekoliko stotina Srba koji su nosili srpske zastave i transparente “Kosovo je Srbija".

Protest će u ponedeljak biti održan od 10 do 12 časova.

Euleks: Ne koristimo gumene metke

Povodom izveštaja o tome da su pripadnici policije Euleks koristili gumene metke prilikom razbijanja demonstracija u Brđanima, portparol Euleksa Kristof Lamfaluši saopštio je da to nije istina.

"U novinskim izveštajima o incidentima u Brđanima nekoliko puta je ponovljeno da su pripadnici policije Euleksa koristili gumene metke. To nije tačno", naveo je Lamfaluši.

"Do sada, Euleks nikada nije koristio gumene metke", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: