Pretučen zbog spora oko deponije

Policija u Prokuplju uhapsila je devet pripadnika privatnog obezbeđenja preduzeća "Pan inženjering" iz Beograda, osumnjičenih da su pretukli jednog građanina.

Izvor: B92

Petak, 20.03.2009.

00:49

Default images

Spor je nastao oko deponije smeća u selu Donja Stražava. Meštani su sprečili izgradnju regionalne deponije u tom selu, a devetorica napadača upali su na auto-otpad Nebojše Ivanovića i izboli ga šrafcigerom.

Pretučeni Ivanović je jedan od učesnika stalnih protesta i blokade prilaznom putu ka mestu gde je bilo predviđeno da bude izgrađena deponija.

Načelnik kriminalističke policije u Prokuplju Nebojša Jovičević kaže da je policija odmah posle ovog događaja uhapsila devetoricu napadača koji su teško pretukli Ivanovića.

"Ono što smo mi utvrdili je da ima povrede nosa, delom zuba i ubodne rane u predelu butine", kaže Jovičević.

Ivanović je sa povredama glave, koje su nastale ubodima šrafcigerom, prebačen u prokupački bolnički centar.

Meštani sela Donja Stražava juče su se okupili ispred policijske stanice i zgrade opštine Prokuplje da protestuju zbog prebijanja njihovog sugrađanina.

Šef mesne kancelarije Donje Stražave Miroslav Mitrović kaže da je upad i prebijanje Ivanovića usledilo kao mera zastrašivanja meštana.

"Na udaru smo trebali da budemo ja, kao predsednik mesne zajednice, i još desetak građana iz mesne zajednice, sa ciljem da nas zaplaše i na kraju primene fizičku silu, da silom upadnu na našu teritoriju i počnu da izgrađuju deponiju", kaže Mitrović.

U međuvremenu, lokalna samouprava u Prokuplju osudila je ovaj događaj, a juče je opštinsko veće donelo odluku da potraži drugu lokaciju za izgradnju regionalne deponije, čije uređenje prethodnih godina ni po koju cenu nisu dozvoljavali meštani sela Donja Stražava zbog ugrožavanja životne sredine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: