Građani u odbrani "Peščanika"

Desetak mladića pokušalo da prekine promociju “Peščanika” u Lazarevcu. Intervenisala je policija, ali i građani.

Izvor: B92

Nedelja, 01.03.2009.

00:52

Default images

Na promociji “Peščanika” u subotu uveče u Lazerevcu došlo je do manjih incidenata, kada je grupa mladića skandiranjem i širenjem zastava pokušala da prekine skup. Policija, ali i građani Lazarevca, reagovali su, tako da su mladići udaljeni sa promocije.

Policija, koja je obezbeđivala skup, odmah je reagovala i udaljila desetak mladića koji su izazvali incident. Svetlana Lukić, autorka emisije, kaže da će ubuduće sve promocije Peščanika biti uz prisustvo policije i navodi je da je publika u Lazarevcu odlično reagovala.

“Ono što je zanimljivo je da su im građani Lazarevca pokazali da su nepoželjni i udaljili ih. Ja svaki put kada idemo negde imam neku strepnju šta će da se desi”, ispričala je Lukićeva.

Pre mesec dana, na meti hakera bio je sajt “Peščanika”, ometana je radio emisija “Peščanika”, a demoliran je i automobil Svetlane Lukić.

Ona kaže da nema nikakvih informacija ko stoji iza ovih dela.

“Ono što je tužno je i to što su napali sajt i emisija, pa i automobil, a niko nikada iz policije me ništa nije pitao. Niko nije uzeo moju izjavu. Ja znam o toj istrazi koliko i vaši gledaoci. Da li traje istaga ili ne - nemam pojma”, kazala je Lukićeva.

Autorka Peščanika navodi da, i pored svih poteškoća sa kojima se emisija susreće, neće odustati od promocija i najavljuje sledeću 2. marta u Šapcu, a potom i obeležavanje godišnjice ubistva premijera Đinđića kao i posetu Bosni i Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: