Delegacija Srbije ne ide u Strazbur

Srbija neće imati svoju delegaciju na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope koje počinje u ponedeljak jer delegacija nije ni izabrana.

Izvor: FoNet

Petak, 23.01.2009.

17:48

Default images

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović novinarima u parlamentu je rekla da će obavestiti Savet Evrope da će delagacija Srbije učestvovati u radu u Strazburu u martu, do kada bi Skupština trebalo da izabere delegaciju u toj međunarodnoj instituciji.

Dejanovićeva je ocenila da činjenica da parlament neće imati delegaciju na zasedanju u Strazburu kompromituje poziciju Srbije.

Povodom protivljenja radikala da u delegacijama za međunarodne institucije budu predstavnici naprednjaka, Dejanovićeva je navela da o delegacijama neće biti dodatnih konsultacija, ali da će i taj problem sa delegacijama biti rešen.

Slavica Đukić-Dejanović je obavestila poslanike na kraju današnje sednice da će izbor delegacija u međunarodnim institucijama biti odložen za ponedeljak, kada će početi nova vanredna sednica koja je bila planirana za danas.

Danas je odložena i planirana sednica Odbora za inostrane poslove.

Radikali blokirali rad odbora

Poslanici Srpske radikalne stranke nisu dozvolili da se danas održi sednica skupštinskog Odbora za poljoprivredu, koja je trebalo da počne u 12 časova, osporavajući pravo poslaniku Poslaničke grupe "Napred, Srbijo" Zoranu Mašiću da predsedava Odboru.

Predsednik Odbora za poljoprivredu Zoran Mašić, nakon četrdeset minuta bezuspešnog pokušaja da počne sednicu, rekao je da na sugestiju predsednice parlamenta Slavice Đukić-Dejanović odlaže početak sednice za 14 časova.

Današnjoj sednici prisustvovali su, osim članova Odbora, i poslanici SRS-a koji nisu članovi Odbora i nisu dozvolili da počne sednica, tvrdeći da Mašić nema pravo da vodi ovaj Odbor, već da bi sednici trebalo da predsedava njegov zamenik, poslanik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Siniša Stamenković.

Radikali su ometali zasedanje praveći buku i pevajući pesmu “Spremte se, spremte, četnici“.

Na dnevnom redu sednice Odbora su predlozi zakona o stočarstvu, sredstvima za zaštitu bilja, genetički modifikovanim organizmima, poljoprivredi i ruralnom razvoju i izmene i dopune Zakona o reproduktivnom materijalu šumskog drveća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: