Anketa: Obama izgubio deo podrške

Barak Obama izgubio je deo podrške javnog mnjenja, pokazuju rezultati ankete koju su sproveli Njujork tajms i Si-Bi-Es njuz.

Izvor: B92

Petak, 04.04.2008.

14:11

Default images

Podrška Obami, demokratskom kandidatu pretendentu za američkog predsednika, opala je sedam odsto u odnosu na rezultate ankete sprovedene krajem februara i sada iznosi 62 odsto, objavio je juče Njujork tajms, navodeći da je senator iz Ilinoisa uglavnom izgubio podršku belaca, muškaraca i birača iz više srednje klase.

Njegova prednost u odnosu na Hilari Klinton smanjena je nakon što je Obama u martu održao govor o rasi, posle izveštaja da je njegov bivši pastor u crkvi u Čikagu dao antiameričke i rasno obojene izjave.

Među demokratskim biračima, Obamu podržava 46 odsto, a Klintonovu 43 odsto, u poređenju sa 54 i 38 odsto u februaru.

Obama, kao predsedički kandidat, i dalje vodi u odnosu na republikanca Džona Mekejna sa 47 prema 42 odsto glasova, ali ta razlika je smanjena u odnosu na februar, kada su dvojica kandidata imala podršku 50, odnosno 38 odsto birača.

Klintonova je kao predsednički kandidat, takođe, u prednosti nad Mekejnom (48:43).

Telefonska anketa je sprovedena od 28. marta do 2. aprila na uzorku od 1.196 registrovanih birača, a margina greške iznosi tri procentualna poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: