Italija: Dvoje ubijeno u zasedi

U mafijaškoj zasedi na Siciliji dve osobe poginule, a policija širom zemlje uhapsila 59 osoba povezanih s mafijom i kriminalom.

Izvor: B92

Utorak, 12.02.2008.

13:32

Default images

U zasedi u mestu Partinico, 30 kilometara od Palerma, jutros su poginuli sinovi preduzetnika Salvatorea Riine, ubijenog u sličnom napadu klana Koza nostra 1998, prenosi Ansa. Riina je bio imenjak čuvenog mafijaškog bosa koji se nalazi u zatvoru.

Sinovi Riine su bili građevinski preduzetnici i poginuli su u istoj oblasti grada u kojoj je ubijen i njihov otac pre deset godina. U tom napadu lakše je ranjena još jedna osoba, navodi Ansa.

Karabinjeri u Kaserti, u pokrajini Katanija, uhapsili su jutros 40 osoba povezanih s mafijaškim klanom La tore. Istragom je utvrđeno da se klan bavio iznuđivanjem novca i krijumčarenjem droge, a među uhapšenim osobama ima i pripadnika policije.

Još 19 osoba, optuženih za krijumčarenja i distribuciju kokaina, uhapšeno je u regijama Friuli, Veneto, Lacio i Sicilija. Kako je precizirala policija, među uhapšenima je 15 Albanaca i četvorica Italijana, a istraga protiv te grupe vođena je dve godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: