Rusija: Požar u staračkom domu

Deset osoba poginulo u požaru koji je izbio u staračkom domu u Sibiru, policija pretpostavlja da je uzrok smrti gušenje dimom.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.06.2007.

12:00

Default images

Četiri osobe su zadobile opekotine, od kojih su dve hospitalizovane. Specijalna komisija istražuje uzroke noćašnjeg požara. Podignuta je optužnica za podmetanje, pošto se vatra pojavila na mestu gde nije bilo nikakvih mogućih uzročnika. "Smatra se da je uzročnik unesen spolja", rekao je predstavnik Ministarstva za vanredne situacije.

U trospratnoj zgradi, izgrađenoj od cigle krajem 60-ih godina prošlog veka, u trenutku izbijanja požara nalazilo se 317 ljudi, od kojih 301 pacijent. Evakuisano je ukupno 303 osobe.

U poslednjih pola godine to je treći veliki požar u ruskim zdravstvenim ustanovama.

Početkom decembra 2006. 46 osoba je poginulo u požaru moskovske narkološke bolnice. U isto vreme dogodio se požar u psihijatrijskoj bolnici u Kemerovskoj oblasti i tom prilikom je poginulo deset osoba, a povređeno 15.

U martu je u staračkom domu u Krasnodarskom kraju poginula 61 osoba, spašeno je 35 osoba, od kojih je 30 bilo hospitalizovano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: