Četvrtak, 12.01.2006.

14:27

Prodaja NIS-a u prvoj polovini 2007

Konzorcijum Meril Linč i Rajfajzen investment u naredna tri meseca treba da pripremi predlog prodaje Naftne industrije Srbije

Izvor: B92

Default images

Potpisivanjem ugovora između Vlade i privatizacionog savetnika za NIS, ispunjen je uslov za okončanje tekućeg finansijskog aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom i za otpis oko 700 miliona dolara duga Srbije Pariskom klubu poverilaca.

Prema rečima ministra energetike Radomira Naumova, NIS bi trebalo da se proda u prvoj polovinu iduće godine: "Predviđeno je da se ceo posao obavi u dve faze, za tri meseca treba da se uradi jasni koncept."

Predstavnici Meril Linča smatraju da će NIS prilikom prodaje dostići visoku cenu. Oni kažu da imaju dosta iskustva jer su, između ostalog, sličan posao uradili i u Pakistanu sa kompanijom koja se bavi naftom i gasom.

"Naša firma ima jako veliko iskustvo, kao i Rajfajzen investment. Radili smo za gotovo sve vlade u Evropi, poput italijanske i finske, tako da imamo dosta prakse sa privatizacijom kompanija", kaže Skot Luis iz Meril Linča.  
 Meril Linč i Rajfajzen investment za svoje usluge dobiće 900.000 evra i 1,2 odsto vrednosti od prodaje NIS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: