Beograd: Kosovsko-metohijska kuća

Sinoć u Beogradu otvorena Kosovsko-metohijska kuća.

Izvor: B92

Sreda, 19.10.2005.

09:50

Default images

Kuća, iako otvorena u Beogradu, ima za cilj da podstakne veće razumevanje, počne dijalog i proces pomirenja s kosovskim Albancima i uspostavi dobru komunikaciju s međunarodnom zajednicom. Kuću je uz prigodan program otvorio akademik Svetomir Arsić Basara, koji je rekao da se prijatno oseća u prostoru koji odiše duhom Kosova i Metohije. U Kući je stalna postavka njegovih skulptura.

U okviru Kuće će raditi pres-centar, Radio Antena, Centar za dijalog i pomirenja, odeljenja za promotivno-tribinski i kulturno-umetnički program i izdavaštvo. Direktor Upravnog odbora Centra za dijalog i pomirenja Dejan Micić je izjavio da svi delovi Kuće imaju za cilj da uspostavljaju ljubav i razumevanja među ljudima, posebno onima sa Kosova i Metohije. "Centar će angažovati vrhunske analitičare i stručnjake za Kosovo i Metohiju i sve one koji su kompetentni i nude rešenja za kosovsko-metohijski problem. Suština projekta je čvrsta spona s našim narodom i svim drugim narodima koji žive na Kosovu i Metohiji i s međunarodnim faktorima", kaže on.

Iako je bilo najavljeno, ministar za kulturu Dragan Kojadinović nije otvorio Kuću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: