Utorak, 24.05.2005.

22:38

Osumnjičeni u Argentini?

Jedan građanin SCG, osumnjičen da je tokom 90-ih počinio zločine, uhapšen je u argentinskom gradu Mendoza.

Izvor: Beta

Default images

On je stavljen na raspolaganje argentinskom pravosuđu, saopštila je policija. Policija je agenciji Frans pres rekla da je uhapšenog pratila tri meseca, na osnovu dojave da je reč o izvesnom Nebojši Miniću, koga američka organizacija za zaštitu ljudskih prava Hjuman rajts voč optužuje za ratne zločine na Kosovu. "Sličnost sa Minićem je očigledna", izjavio je predstavnik policije u Mendozi Omar Peres Boti.

Čovek, star oko 40 godina, imao je lažni pasoš na ime Goran Petrović, a kako je kazao Boti, u iščekivanju odgovora iz Beograda, on će ostati u zatvoru zbog falsifikovanja dokumenata i ilegalnog ulaska u Argentinu. Boti je kazao da je uhapšeni iz Bolivije preko Čilea došao u Argentinu. On se u septembru 2003. nastanio u Mendozi, gde je imao više prodavnica i živeo sa jednom Argentinkom.

Na sajtu Human rajts voča navodi se da je Minić, poznat i kao "Mrtvi", odgovoran za ubistvo šest članova jedne porodice u Peći tokom bombardovanja NATO-a i da su ga dva odvojena svedoka prepoznala kao počinioca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: