Osumnjičeni za ubistvo Ane Lind priznao zločin

Izvor: B92

Sreda, 07.01.2004.

10:53

Default images

Mijajlo Mijajlović, osumnjičeni za ubistvo švedske ministarke inostranih poslova Ane Lind priznao je zločin, izjavio je njegov advokat Peter Altin, iz Stokholma za B92 izvestava Manuela Peršon. Advokat osumnjičenog je izjavio da je njegov klijent zločin priznao tokom ispitivanja u utorak uveče koje je sprovedeno u pritvoru u Štokholmu. Advokat Altin nije objasnio kako je došlo do toga da Mijajlo Mijajlović prizna ubistvo, navodeći samo da je MIjajlović detaljno ispričao šta se desilo 10. septembra, kada je u robnoj kući u centru Štokholma nožem napao Anu Lind, koja je dan kasnije preminula. Altin je rekao da njegov klijent nije puno govorio o motivu ubistva, ali da je siključeno da se radi o političkom ubistvu. Sudski proces trebalo bi da počne najkasnije do 19. januara, ali procenjuje se da će trajati najduže nedelju dana. U Švedskoj se za ovo krivično delo u zamenu za smrtnu kaznu može izreći doživotna kazna zatvora, ali je i ona na neki način ograničena jer još nije zabeleženo da je neko sedeo duže od 20 godina u švedskom zatvoru. Švedski premijer Joran Peršon izjavio je da je ovo priznanje jako značajno te da i on, kao i većina Šveđana, oseća veliko olakšanje. On je još dodao da nikada nije sumnjao da će ubistvo Ane Lind ostati nerešeno, jer su u ovom slučaju primenjene drugačije policijske mere nego u vreme ubistva Ulofa Palmea, koje ni danas, posle skoro 20 godina, nije razrešeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: