Optužba protiv Đerića

Izvor: B92

Subota, 19.04.2003.

16:16

Default images
Grupa radnika Kriminalističke službe Republike Srpske uputila je u petak pismo ministru policije Zoranu Đeriću koga optužuju za prikrivanje teških kriminalnih dela i pozivaju da saopšti šta zna o radu bivšeg ministra Dragomira Jovičića, pišu u subotu banjalučke "Nezavisne novine". Načelnik kriminalističke policije u Centru javne bezbjednosti Banjaluka Marinko Janjetović rekao je da ne zna ništa o ovom pismu koje su potpisali radnici Kriminalističke službe iz Banjaluke.

"Zahtjev za izdavanje putne isprave za Milorada Lukovića Legiju na drugo ime predat je u Laktašima po naređenju bivšeg ministra Jovičića. Ne znamo zašto štitite Jovičića koji je prije dvije godine komandiru policije Gradiška naredio da Aliji Delimustafiću izda putnu ispravu na ime Gojko Mitrović i dao mu putni nalog da ga lično preda Delimustafiću u Beogradu", navodi se u pismu koje je upućeno i medijima.

"Vi, Đeriću, kažite ko je prijetio smrću Mladenu Ivaniću na Sokocu u Vašem prisustvu. Nemojte govoriti o suzbijanju kriminala dok ste Vi na čelu MUP. Razmislite dobro. I na kraju, koji granični prelaz za carinu Vi koristite na Drini za robu iz Srbije, a koji Đuro Bulić i Brane Janković", pitaju radnici Kriminalističke policije koji u ovom pismu nisu naveli svoja imena. Oni pozivaju Đerića da pita bivšeg ministra policije gde je nestalo zlato iz Bijeljine, za koje je optužen Dragan Tegeltija. Bivši ministar policije Dragomir Jovičić nije želeo da komentariše ove optužbe, navodeći da nije službeno lice i da nema ta ovlašćenja. "Vi ste na pogrešnoj adresi. Obratite se nadležnim u policiji", rekao je Jovičić, koji obavlja dužnost načelnika uprave za obrazovanje u MUP. Zoran Glušac, portparol MUP RS, rekao je da ne zna da li je pismo, koje su potpisali radnici Kriminalističke policije Banjaluka, stiglo do ministra koji se nalazi na službenom putu u Austriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: