Petak, 18.11.2005.

22:29

Kisindžer savetnik srpskog tima?

Nedeljnik Vreme piše da srpska vlada pregovara sa Henrijem Kisindžerom oko njegovog angažovanja u kosovskim pregovorima.

Izvor: FoNet

Default images

Beogradski nedeljnik Vreme u novom broju, pozivajući se na nezvanične informacije, piše da Vlada Srbije pregovora sa Henrijem Kisindžerom o angažovanja na poslu savetnika srpskog tima u pregovorima o Kosovu. Kisindžer je nekadašnji američki državni sekretar i dobitnik Nobelove nagrade za mir.

Posle zvaničnog povlačenja iz politike 1982. godine, osnovao je konsalting firmu "Kisindžer asošiejts", sa sedištem u Njujorku. Od tada nastupa i kao televizijski komentator, gost analitičar i predavač na univerzitetima širom sveta.

Štampa je poslednjih godina, podseća Vreme, o Kisindžeru pisala kao o zagovorniku ideje o podeli Kosova.

U autorskom članku objavljenom u novembru 2000. u Los Anđeles Tajmsu, u sklopu kritike spoljne politike tadašnjeg američkog predsednika Bila Klintona, Kisindžer je tvrdio da kosovska intervencija nije rešila problem i da je nezavisno Kosovo ono što sve zemlje članice NATO upravo žele da izbegnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: