Utorak, 12.01.2010.

11:27

Iran: Profesor stradao u eksploziji

U bombaškom napadu u Teheranu poginuo je iranski univerzitetski profesor Masud Mohamadi, javili su iranski mediji.

Izvor: Beta

Default images

Mohamadi je poginuo dok je ulazio u automobil, nakon što je aktivirana eksplozivna naprava postavljena na motociklu parkiranom ispred njegove kuće u severnom delu Teherana. Kako su javile agencije, Mohamadi je bio "stručnjak u oblasti nuklearne energije".

Iranska televizija Pres TV navela je da je Mohamadi bio pristalica Islamske revolucije 1979, u kojoj je zbačen šah i uveden islamski režim.

Iranska državna televizija optužila je "cionističke i američke agente" da su odgovorni za bombaški napad u kojem je poginuo profesor Mohamadi.

"Cionistički i američki agenti postavili su bombu koja je eksplodirala nedalako od kuće" Mohamadija, koji je bio stručnjak za nuklearnu energiju, navodi se u izveštaju državne televizije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: