Četvrtak, 09.07.2015.

20:05

"Najveća greška u politici - sankcije zbog Krima"

Pretpostavka da će se Rusija odreći Krima pod pritiskom sankcija je najveća greška SAD i EU, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

Izvor: B92

Default images

“Naše restriktivne mere prema određenom broju zapadnih zemalja zavise od akcija Evropske unije. Naša pozicija ostaje kristalno jasna, mi nismo prvi uveli ekonomske sankcije, a na sve akcije koje su usmerene protiv Rusije postoji recipročan odgovor“, rekao je Rjabkov.

Prema njegovim rečima, dokle god EU ne ukine sankcije Rusiji, Moskva neće reagovati drugačije.

“Ipak, sankcije koje su u vezi sa Krimom mogu da potraju zauvek je Moskva nikada neće promeniti svoj stav u vezi sa Krimom. Misliti da će Rusija promeniti svoju politiku zbog sankcija, to je jedna od najvećih grešaka u modernoj politici“, dodao je Rjabkov.

On je naveo da su sankcije protiv Rusije poptuno nelegitimne, a ukoliko bi došlo do pregovora, onda bi Moskva dala legitimitet takvoj odluci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

9 h

Podeli: