Četvrtak, 03.07.2014.

12:00

EU: Ne spremamo mere protiv Italije

Evropska unija ne sprema kaznene mere protiv Italije zbog nepoštovanja procedure u vezi sa registracijom izbeglica, saopštenoje danas u Evropskoj komisiji.

Izvor: Tanjug

Default images

Ne pripremamo nikakve mere protiv Italije”, rekao je novinarima u Briselu portparol evropske komesarke za unutrašnje poslove Cecilije Malmstrem.

On je time demantovao pisanje švedskog lista "Dagens Niheter", koji je objavio da Malmstremova namerava da kazni Italiju zato što izbegava obavezu da uzima biometrijske podatke od izbeglica koji onda iz te zemlje putuju u druge države EU.

Pratimo situaciju sa izbeglicama, ali informacija švedskog lista, kao ni citat koji je pripisan komesarki jednostavno nisu tačni”, rekao je komesarkin portparol.

Malstremova, kao i ostali komesari i predsednik EK Žoze Manuel Barozo, su danas otputovali u Italiju, koja je pre dva dana počela šestomesečno predsedavanje EU, na razgovore sa političkim vrhom te zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Još jedan udarac za Mađarsku

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u maju blago porasla sa aprilskih 3,7 odsto na četiri odsto, objavio je danas Centralni zavod za statistiku Mađarske (KSH).

12:14

10.6.2024.

1 d

Svet

Jako nevreme napravilo haos

Austrijsku pokrajinu Tirol zahvatilo je jako nevreme, dan nakon što je u Štajerskoj evakuisano oko 50 ljudi zbog polava koje su izazvale obilne padavine.

10:10

10.6.2024.

1 d

Podeli: