Ponedeljak, 01.10.2012.

11:38

Moguća pobuna u Zabeli?

Postoje podaci o planiranoj pobuni u zatvoru Zabela koji su možda povezani sa početkom suđenja pripadnicima JSO. Podignut stepen bezbednosti, kaže Ivica Dačić.

Izvor: Beta

Default images

Premijer i ministar policije je to rekao na pitanje novinara o dešavanjima u Zabeli, odakle su osuđeni za ubistvo premijera Zorana Đinđića i druga, Milorad Ulemek Legija, Duško Maričić Gumar i Zvezdan Jovanović juče ujutro prebačeni u Beograd.

Oni su prebačeni u Okružni zatvor u Beogradu, gde sutra treba da im počne suđenje za pobunu JSO u novembru 2001. godine.

"Bilo je nekih informacija, ali to nije prvi put da se one pojavljuju, iz predostrožnosti podigli smo stepen bezbednosti i žandarmerija se nalazi u krugu zatvora neposredno iza regularnog obezbeđenja", rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

Dačić je naglasio da "nekih posebnih događaja nema" ali da je preventivno podignut nivo budnosti i bezbednosti kada je reč o policijskim snagama.

On je potvrdio da je moguće da su informacije povezane sa suđenjem pripadnicima JSO, ali je dodao i da se "takve informacije često pojavljuju".

"Naša dužnost je da redovno pratimo situaciju i u kordinaciji sa bezbednostim službama i upravom za izvršenje zavodskih sankcija imamo uvid u to šta se dešava", rekao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: