Grubješić: Datum zavisi od dijaloga

Nastavak evropskog puta Srbije isključivo zavisi od dogovora s Prištinom, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić.

Izvor: Blic, Tanjug

Četvrtak, 04.04.2013.

23:58

Default images

Uložili smo ogroman napor da dođemo do iole prihvatljivog rešenja i kao u Briselu, i narednih dana treba da se ponašamo odgovorno i racionalno, kad treba da donesemo tešku, ali ispravnu odluku, kaže Grubješićeva.

Upitana šta su posledice ukoliko ne dobijemo datum u junu, Grubješić je za Blic rekla da se ne radi o datumu, već o izboru da li hoćemo da krenemo napred ili da ostanemo na periferiji periferije.

"Ovako krhka ekonomija kakva je naša, teško može da izdrži zatvaranje evropskih slavina ili odustajanje investitora. Prekid integracija znači i stavljanje dugo očekivanih reformi na led, jer tek u procesu pregovaranja reforme dolaze u prvi plan. Za razliku od drugih zemlja, mi smo do sada morali da rešavamo krupna politička pitanja, a reforme su ostajale u senci teških političkih odluka", rekla je Grubješić.

Ona je ocenila da je datum šansa da se kroz pregovore transformišemo u modernu i uređenu državu, a uspostavimo vladavinu prava i ojačamo privredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: