Osuđen zbog širenja etničke mržnje

Sud u bugarskom gradu Varni osudio je danas 23-godišnjeg Slava Žečeva zbog propagiranja rasne mržnje protiv Roma preko društvene internet mreže Fejsbuk.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.10.2011.

16:54

Default images

Žečev je dobio uslovnu kaznu od 10 meseci zatvora, na čije odsluženje će otići ukoliko isto krivično delo ponovi u naredne tri godine.

On je osuđen za potpirivanje etničkog nasilja i rasnu mržnju, jer je na Fejsbuku organizovao događaj nazvan "Pobiti Rome", saopštio je danas Sud u Varni.

Žečev je preko svog profila na Fejsbuku 28. septembra pozvao ljude da se naoružaju i pridruže se tom antiromskom događaju.

Bugarsku su prošlog meseca zahvatili nasilni protesti izazvani ubistvom jednog bugarskog dečaka, koje je izvršio muškarac romske nacionalnosti.

Policija je sprečila nekoliko pokušaja gnevnih Bugara da upadnu u romska naselja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: