SPS: Ništava odluka Prištine

Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija treba odmah da proglasi ništavim sve odluke privremenih organa na Kosovu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 17.02.2008.

18:00

Default images

"Ovo nije prvi put da takozvana albanska skupština na Kosovu proglašava nezavisnost, ovoga puta to radi uz direktnu podršku nekih velikih sila, ali u svakom slučaju Srbija nikada ne treba da da saglasnost da se otme deo njene teritorije. Ono što je oteto nepravdom uvek se mora i može vratiti", izjavio je predsednik Socijalističke partije Srbije Tanjugu.

Prevashodni cilj Srbije u narednom periodu, kako je rekao, mora da bude zalaganje i borba za očuvanje Kosova i Metohije u okviru Srbije, a da bi se to ostvarilo neophodno je političko jedinstvo svih stranaka, kao i da se učini sve da Srbi ostanu da žive u pokrajini.

"Vlada Srbije i predsednik Republike treba odmah da traže dodatne i najveće moguće garancije za bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji, a ukoliko Kfor ne može ili neće da zaštiti Srbe na Kosovu onda to treba da učine vojska i policija Republike Srbije", rekao je Dačić, koji se danas nalazi u poseti srpskim enklavama na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: