Kolundžija: Vlada što pre

Funkcionerka DS Nada Kolundžija izjavila je da je zbog stabilnosti Srbije jako važno da dogovor o novoj vladi bude što pre postignut.

Info

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2012.

14:24

Default images

"Jako je važno da se dogovor o vladi postigne što pre. Verujem da politički akteri imaju svest da je od važnosti za stabilnost Srbije da razgovori počnu što pre i da Srbija dobije stabilnu vladu, koja može da nastavi evropske integracije", rekla je Nada Kolundžija.

Ona je kazala da se u DS još nije razgovaralo o personalnim rešenjima, ali da premijer mora da bude jaka politička ličnost sa velikim kredibilitetom i snagom da vodi vladu.

Upitana da li DS pregovara sa Liberalnodemokratskom partijom, Nada Kolundžija je kazala da je DS "sve vreme govorila da sve stranke koje
se zalažu za EU i reforme jesu stranke sa kojima treba razgovarati".

Na pitanja da li je moguća koalicija sa Srpskom naprednom strankom, Nada Kolundžija je kazala da to za nju "ne bi bilo najsrećnije rešenje".

"Po mom ličnom stavu i uverenju, mislim da su male šanse za to i mislim da to nije najsrećnije rešenje", kazala je Nada Kolundžija.

Ona je istakla da očekuje i veruje da će "razgovori o formiranju vlade da se vode intenzivno, jer je interes Srbije da dobije stabilnu vladu, koja će nastaviti reforme i evropski put".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: