Konačni rezultati do četvrtka

RIK će objaviti konačne rezultate predsedničkih izbora u roku od 96 sati od zatvaranja biračkih mesta, što znači najkasnije u četvrtak 24. maja do 20 sati.

Info

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 20.05.2012.

07:50

Default images

Do objavljivanja konačnih rezultata, RIK će objavljivati privremene rezultate.

Građani Srbije danas u drugom krugu biraju predsednika Srbije među dva kandidata koja su na izborima 6. maja osvojila najveći broj glasova - kandidata koalicije "Izbor za bolji život" Borisa Tadića i koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislava Nikolića.

Na izborima za predsednika Srbije 6. maja učestovalo je 12 kandidata.

Za predsednika Republike biće izabran kandidat koji dobije većinu glasova birača koji su glasali. Ako oba kandidata dobiju jednak broj glasova glasanje se ponavlja u roku od 15 dana.

RIK će danas redovno obaveštavati javnost

Republička izborna komisija redovno će danas obaveštavati javnost o toku izbora za predsednika Republike.

Redovne konferencije za novinare, na kojima će biti saopštavani podaci o izlaznosti birača, planirane su u 11, 15, 19 i 22 sata.

Iz RIK-a je najavljeno da će po potrebi organizovati i vanredne konferencije za novinare, o čemu će blagovremeno obavestiti javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: