Esports B92.net

Hearthstone: Stigao patch 9.2 sa gomilom novina

Sinoć je na naše Battle.net klijente stigla poslednja u nizu Hearthstone zakrpa, sa oznakom 9.2.

nikola savić klan rur
Podeli

U okviru ovog patcha stigle su novosti vezane za Fireside Gatheringe, uključujući tu i novog Warlock heroja Nemsy Necrofizzle, koju možete dobiti na nekom od Fireside Gatheringa, računajući tu i jedan koji će organizovati vaš Klan RUR, a o kome će biti reči malo kasnije. Fireside Gathering je sada dobio svoj specijalni posebni meni u okviru igre.

Takođe, od 24. oktobra počinje Hallow’s End događaj i traje sve do 6. novembra. On će nam takođe doneti gomilu novih i zanimljivih stvari, a o kome ćemo pisati u posebnoj vesti.

Ovaj patch je takođe doneo i gomilu veoma specifičnih i konkretnih promena u gejmplej smislu od kojih je najvažnija ona da karte koje se aktviraju sa “whenever” i “after” sada moraju da ispunjavaju uslove odmah po odigravanju trigera, što znači da se karta kao što je Wild Pyromancer više neće aktivirati kada ga dobijete iz recimo Evolve efekta, a vaš Djinny neće otići u špil ukoliko Entombujete protivničkog miniona. Više o ovome možete saznati sa klipa koji se nalazi na ovom linku.

Efekti koji se dešavaju kada odigrate neki Spell sada će se aktivirati čak i ukoliko taj Spell bude sprečen sa Counterspell.

Specijalne interakcije koje je Jaraxxus imao sa Secret kartama Repentance, Sacred Trial i Snipe više ne postoje, odnosno one se više neće aktvirati kada odigrate Jaraxxusa kao heroja.

Unlicensed Apothecary se više neće aktivirati usled Evolve efekata, zato što sada njegov tekst ima reč “After” umesto “Whenever”.

Bag koji je činio da animacije rade presporo kod karata Mimic Pod, Chromaggus, Shifting Shade, Ghastly Conjurer i Cutpurse je sada uklonjen.

Karte kojima se cena smanjuje njihovim efektom, kao što su Dragon’s Breath, Solemn Vigil, Everyfin is Awesome i Gianti, će sada taj efekat uvek imati aktiviran poslednji, nakon drugih efekata koji menjaju manu, kao što su Naga Sea Witch i Loatheb.

I Arena je dobila izmene, Blizzard je konačno shvatio koliko je Vicious Fledgling kancerogen u areni i rešio je da je potpuno ukloni iz drafta, a takođe i nesrećni “sinergija pikovi” u prve dve karte su takođe uklonjeni. Novina je i da će sada postojati specijalni posvećeni thread na zvaničnom Bnet forumu, gde će sve aktuelne novine i promene u areni biti redovno precizirane. Taj topic možete pronaći na ovom linku.

Osim toga, kao deo Hallow’s End događaja, uskoro nam stižu i dvoklasne arene, ali o tome ćemo u posebnom tekstu.

Hearthstone

Klan RUR Hearthstone turnir na Games.con festivalu!

Najveći domaći gejming festival Games.con će se ove godine održati po drugi put na Beogradskom sajmu, od 15. do 17. decembra, i u okviru njega će i ove godine Klan RUR imati svoju gejming Arenu zvanično podržanu od strane Blizzarda i plus dodatne turnire, ukupno 12 njih!

Hearthstone petak 17.11. 20:25 Komentara: 1

Zbog Dead Man’s Hand Warriora promenjena HCT pravila

Jedan od zanimljivijih i težih špilova za igranje koji se pojavio nakon izlaska Knights of the Frozen Throne ekspanzije jeste nova varijanta Fatigue Warriora, koja se bazira na novoj Warrior karti Dead Man's Hand, a koji koji je osmislio i popularisao poznati Hearthstone strimer i igrač Dog.

Hearthstone petak 15.09. 11:19 Komentara: 3

Rečnik Hearthstone žargona i termina za početnike

Iako često pišemo ovde o raznim Hearthstone temama, ponekada verovatno zdravo za gotovo uzimamo da svi poznaju i razumeju žargone koji se koriste u Hearthstone svetu i koji su ustanovljeni praktično od kada je igra i izašla. Neki od njih su preuzeti iz drugih igara, bilo kartičnih bilo video igara, dok su drugi jedinstveni za Hearthstone.

Hearthstone utorak 12.09. 09:37 Komentara: 10

Hearthstone: Stižu nerfovi!

Baš kao što je Ben Brode i najavio za vikend, Blizzard je rešio da ne čeka “vekovima” da se meta sama od sebe reši i večeras nam je najavljen novi set nerfova koji uglavnom udara na neke basic karte, koje se igraju u svojim klasama praktično od kada Hearthstone postoji.

Hearthstone utorak 5.09. 19:53 Komentara: 13
strana 1 od 20 idi na stranu