Iz masovnih grobnica u Srbiji do sada ekshumirano 900 tela

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.02.2003.

16:43

Default images

Prema podacima Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju do sada je iz masovnih grobnica na teritoriji Srbije ekshumirano oko 900 tela. Većina njih je albanske nacionalnosti i 11 je identifikovano, izjavio je šef biroa za nestala i kidnapovana lica koordinacionog centra Gvozden Gagić, javlja iz Koršumlije dopisnik Radija B92 Ljiljana Danilović.

Prema njegovim rečima, iako nije završena kompletna identifikacija ekshumiranih tela, velika je verovatnoća da se uglavnom radi o Albancima. Gagić je precizirao gde su pronađene ove masovne grobnice i o kolikom se broju ekshumiranih tela radi: "Batajnica, Petrovo Selo i Perućac kod Bajine Bašte. Tu je pronađeno oko 900 tela, a do sada je izvršena repratrijacija i identifikacija za 11 tela. Tri tela su predata SAD, radi se o braći Bitići i osam tela su predata UNMIK policiji, nakon što je izvršena njihova preliminarna identifikacija i radi se o svih jedanaest sa pozicije Petrovo Selo", kazao je Gagić.

Preostala tela koja su ekshumirana u Srbiji, još uvek su u procesu identifikacije, a kako je rekao Gagić uskoro će na Kosovo biti prebačeno 80 tela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: