Vojvodini 61 odsto Metals banke

Vojvodina će postati vlasnik 61 odsto akcija Metals banke, potvrđeno je na redovnoj sednici Skupštine akcionara te banke.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.07.2009.

10:58

Default images

Prethodno je Izvršno veće AP Vojvodine uputilo pismo o namerama Metals banci, na osnovu kojeg su akcionari doneli odluku o izdavanju običnih akcija 25. emisije bez javne ponude.

Odlukom tri četvrtine prisutnih akcionara predviđeno je da Metals banka izda akcije 25. emisije u ukupnom iznosu od 3,784 milijardi dinara, odnosno 688.100 komada običnih akcija pojedinačne nominalne vrednosti od 5,5 hiljada dinara.

Kupci akcija su Autonomna pokrajina Vojvodina, Izvršno veće AP Vojvodine, koje ima nameru da kupi 636 hiljada akcija (što je oko 61 odsto ukupnog broja akcija banke) i DDOR Novi Sad koji ima nameru da kupi 52.100 akcija, a predviđeno je da se akcije plaćaju gotovim novcem.

Tako prikupljena sredstva namenjena su za povećanje osnovnog kapitala banke, postizanje njene pune likvidnosti i solventnosti, kao i jačanje konkurentske pozicije na tržištu, zaključeno je na sednici Skupštine akcionara.

Među najvećim deponentima Metals banke su institucije čiji je osnivač Pokrajina i veći broj lokalnih samouprava u Vojvodini. Od oktobra prošle godine u Metals banci je uvedena prinudna uprava, a ukupan gubitak banke u istoj godini je četiri milijarde dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: