Ova valuta je novo zlato, upravo vredi 1.700 $

Vrednost digitalne valute bitkoin prvi put premašila je 1.700 dolara, što je novi rekord.

Svet

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 09.05.2017.

13:32

Ova valuta je novo zlato, upravo vredi 1.700 $
(Foto: Getty images)

Kriptovaluta je danas vredela za 3,45 odsto više nego juče, odnosno 1.720,82 dolara.

Od početka ove godine, vrednost bitkoina je skočila za više od 275 odsto, a najveći deo tog rasta se upravo dogodio u poslednjih nekoliko nedelja.

Nekoliko ključnih berzi za trgovanje kripotavalutama je nedavno bilo pogođeno sajber napadima, što je prouzrokovalo pad vrednosti osam od deset vodećih digitalnih valuta i zaplašilo investitore.

"To je, međutim, dobra vest za bitkoin", izjavio je tržišni analitičar kompanije "eToro" Mati Grinspen.

"U tom kontekstu, ne iznenađuje beg ka bezbednijim kriptovalutama, što znači da je bitkoin isplivao kao relativno bezbedno utočište među kriptovalutama", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

12 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: