Svet

Ponedeljak, 20.03.2017.

12:48

Rađa se telekomunikacioni div - najveći u zemlji

Indijski ogranak britanske telekomunikacione kompanije Vodafon najavio je spajanje sa indijskom kompanijom Idea Selular.

Izvor: Tanjug

Rađa se telekomunikacioni div - najveći u zemlji
Foto: Thinkstock

To će rezultirati kreiranjem najvećeg telekomunikacionog operatera u toj zemlji sa više od 400 miliona korisnika.

U zajedničkoj kompaniji, Vodafon će posedovati 45,1 odsto akcija, Idea 26 odsto udela, dok će ostatak biti u vlasništvu javnih akcionara posle spajanja, koje bi trebalo da bude realizovano naredne godine, navodi se u zajedničkom saopštenju dve kompanije, a prenosi agencija AP.

Spajanjem je vrednost kompanije Vodafon Indija procenjena na 828 milijardi rupija (12,4 milijarde dolara), a kompanije Idea na 722 milijarde rupija (10,8 milijardi dolara), navodi se u saopštenju, i dodaje da spajanjem neće biti obuhvaćen i 42-procentni udeo Vodafona u kompaniji Indus tauers, drugoj lokalnoj kompaniji.

Idea Selular je u vlasništvu indijske kompanije Aditja Birla Grupe.

Tržišni udeo Vodafona u Indiji je 18,6 odsto, Ideje 16,9 odsto, dok je kompanija Barti Ertel (Bharti Airtel) trenutno najveća telekomunikaciona kompanija u Indiji, sa tržišnim udelom od 23,6 odsto i bazom klijenata od 265,9 miliona, prema podacima indijskog telekomunikacionog regulatora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: