Stručnjaci tvrde: Oni će prvi premašiti bilion

U februaru 2015. tržišna kapitalizacija Epla premašila je 710 milijardi dolara, i to je bila prva kompanija čija vrednost je premašila 700 mililijardi.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.12.2016.

11:50

Stručnjaci tvrde: Oni će prvi premašiti bilion
Foto: Thinkstock

Tehnološki titan je čak dostigao vrednost i 775 milijardi dolara pre nego što je pao i vratio se na vrednost koju sada ima – a to je 617 milijardi dolara.

Čak i ako je trenutno u ovom pogledu treća kompanija po vrednosti na svetu, iza Epla i Alfabeta, Majkrosoft će biti prvi čija vrednost će premašiti bilion dolara, navodi Majkl Markovski, analitičar kompanije Equities.

Trenutna vrednost top pet kompanija izraženo u milijardama dolara izgleda ovako:

– Epl 617

– Alfabet 548

– Majkrosoft 492

– Amazon 359

– Fejsbuk 333

Ipak, Markovski poručuje da se Majkrosoftu daju veće šanse jer je softverska kompanija više prilagodljiva i može da stigne do više korisnika nego što to može hardverska kompanija kao što je Epl.

Analitičari takođe poručuju da će akvizicija LinkdIna pomoći da se podigne vrednost Majkrosofta. Kako bi dostigao vrednost od bilion dolara, Majkrosoft će morati da udvostruči cenu akcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: