Prihodi Tvitera rastu, ali ne i broj korisnika

Prihodi američke društvene mreže Tviter su u drugom kvartalu uvećani 61%, ali je rast broja korisnika razočarao, navodi američki dnevni list Volstrit Džornal.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 29.07.2015.

13:42

Default images
Foto: Beta/AP

Prihodi Tvitera su u drugom tromesečju porasli na 502,4 miliona dolara sa 312,2 miliona dolara iz istog perioda lani, navodi se u saopštenju kompanije.

Takvi podaci su iznad očekivanja analitičara koji su prognozirali prihod od 481,3 miliona dolara, ali i dalje ukazuju na najslabiji kvartalni rast prihoda od inicijalne javne ponude iz 2013. godine.

Kada je reč o korisnicima, Tviter je registrovao gotovo nulto povećanje broja korisnika koji se barem jednom mesečno prijavljuju na društvenu mrežu preko interneta ili aplikacije na mobilnom uređaju. Broj korisnika je u drugom kvartalu porastao na 304 miliona sa 302 miliona iz prvog kvartala, a kada se uračunaju i korisnici koji pristupaju servisu preko platforme za poruke, korisnička baza Tvitera je uvećana na 316 miliona sa ranijih 308.

Prihodi Tvitera su u prvom kvartalu pretrpeli iznenađujući udarac, usled prigušene tražnje za oglasima sa ciljem direktnog odgovora, koji pozivaju korisnike da "skinu" neku aplikaciju ili posete određenu internet stranicu.

Kako navodi Volstrit Džornal, Tviter ostaje neprofitabilan jer investira u nove centre za skladištenje podataka i talente.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: