Novi ministar finansija - milioner

Narodna partija Austrije nakon prošlonedeljne ostavke lidera, vicekancelara i ministra finansija Mihaela Špindelegera, izabrala je novog ministra finansija.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.09.2014.

08:51

Default images

To je Hans Jerg Šeling, koji važi za reformistu s namerom da "črvstom rukom" sprovodi potrebne sanacije. Uz to je i multi-milioner.

Novi šef OVP Rajnhold Miterlener nije želeo da napušta resors nauke i privrede, pa je odlučio da na mesto ministra finansija postavi drugu stranačku ličnost.

"Dokazao sam da sam spreman da se suočim sa teškim stvarima i proaktivno prilazim problemima. Radi se o pronalaženju novih pristupa rešenjima", kazao je, povodom imenovanja, Šeling.

Novi ministar finansija ima velike izazove pred sobom - sanaciju budžeta, rešavanje pitanja Hipo Alpe Adria banke, kao i borbu u vezi sa poreskom reformom.

Očekuje se da bi mogao odbiti zahtev koalicionog partnera Socijaldemokratske partije (SPO) o uvođenju poreza na imovinu, koji, prema zamisli, treba da pogodi samo bogate.

Šeling je, prema pisanju bečke štampa, multi-milioner, i njegovu imovinu procenjuju na jasno iznad 100 miliona evra.

On je bivši direktor trgovine nameštaja i veoma unosno je prodao svoj udeo u ovom koncernu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: