Šta će Škotska bez pomoći Britanije

Više od 130 poslovnih lidera pozvalo je Škotsku da ostane u sastavu Velike Britanije, u otvorenom pismu objavljenom u škotskom dnevnom listu "Skotsmen".

Svet

Izvor: B92

Sreda, 27.08.2014.

14:11

Default images

"Velika Britanija pruža kompanijama snažnu platformu koja nam je potrebna za investicije u radna mesta i industriju. Jedino održanjem zajedničke saradnje možemo da očuvamo rast Škotske", navodi se u pismu predstavnika poslovne elite, a prenosi agencija Frans pres.

Među potpisnicima otvorenog pisma su izvršni direktor britanske banke HSBC Daglas Flint, direktor Kooperativne banke Nijal Buker i predsednik rudarskog giganta BHP Biliton Endru Mekenzi, koji su takođe istakli da su argumenti za nezavisnost Škotske obavijeni velom neizvesnosti.

"Kao osnivači radnih mesta, pažljivo smo procenili argumente obe strane koje su učestvovale u diskusiji. Naš zaključak je da nema poslovnih argumenata za nezavisnost, jer neizvesnost okružuje niz ključnih pitanja, poput pitanja valute, propisa, poreza, penzija, članstva u Evropskoj uniji, a neizvesnost je nešto što je loše za preduzeća", navodi se u pismu.

Među škotskim poslovnim liderima, koji su stavili svoj potpis na pismo, nalaze se direktor kompanije koja proizvodi viski "Vilijam Grant i sinovi", zatim direktor modne kuće Haris Tvid, i izvršni direktor inženjerske kompanije Vir grupe.

"Naše ekonomske veze unutar Velike Britanije su veoma bliske i zahvaljujući njima skoro milion Škota ima posao", zaključuje se u pismu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: