Soni u problemu, kako sve stići?

Japanski elektronski gigant Soni je, od prošlogodišnjeg puštanja u prodaju "plej stejšna 4", prodao sedam miliona takvih igračkih konzola širom sveta.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

21:59

Default images

U kompaniji su međutim priznali da ih ne mogu proizvoditi dovoljno brzo.

"Odgovor globalne igračke zajednice na PS4 bila je neverovatna i zaista smo počastvovani što igrači biraju PS4 kao narednu generaciju igračke konzole", izjavio je predsednik i izvršni direktor Sonijevog odeljenja za kompjutersku zabavu, Endru Haus.

Haus je dodao da je putovanje za PS4 tek počelo, i da uprkos tome što je kompanija suočena sa problemima zbog snažne tražnje širom sveta, Soni ostaje posvećen zadovoljavanju potreba klijenata, preneo je Frans pres.

Prodaja softvera za konzolu je takođe bila snažna, pri čemu je do 13. aprila ove godine prodato više od 20,5 miliona kopija u maloprodaji širom sveta i putem digitalnog preuzimanja.

PS4 se za dominaciju na tržištu digitalne kućne zabave bori sa Majkrosoftovim "xbox one" i Nintendovim "wii u", u uslovima kada su igračke konzole pod sve većim pritiskom da dokažu svoju vrednost u svetu sveprisutnih smartfona i tableta sa igricama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: