Etihad leti ka mediteranu

Nacionalna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, Etihad Ervejz, najavila je povećanje broja letova i kapaciteta na linijama ka Atini i Larnaki.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2014.

20:28

Default images

Izvršni komercijalni direktor Etihad Ervejza, Piter Baumgartner, rekao je da će novi letovi za Atinu gostima ponuditi izbor između dva različita termina polaska iz i ka Abu Dabiju, a za Larnaku će dodatni letovi obezediti veći izbor i fleksibilnost, kao i bolju povezanost preko Abu Dabija.

Dodatne usluge će takođe podržati povećanje poslovnog i turističkog saobraćaja preko Abu Dabija, pa će putnicima ponuditi veći izbor destinacija u čitavom regionu Zaliva, na Indijskom potkontinentu, u Aziji i Australiji.

"Ovo, takođe, znači da će do jula 2014. godine, skoro 90 odsto globalne putničke mreže kompanije Etihad Ervejz biti pokriveno svakodnevnim letovima", istakao je Baumgartner.

Etihad će od 2. jula 2014. godine povećati frekventnost na liniji Abu Dabi-Atina sa sedam na 10 letova nedeljno, uz uvođenje tri nova leta, koji će obezbediti i dodatne prilike za povezivanje sa kod-šer partnerom "Aegean Airlines". Ta kompanija je objavila da će uvesti direktne letove između Atine i Abu Dabija od 28. maja 2014.

Pored Atine, Etihad ervejz će svoj EY avio-kod staviti na letove koje će "Aegean" obavljati ka 16 destinacija u Grčkoj, uključujući i popularna ostva kao što su Krit, Rodos i Santorini, te one ka Larnaki, Madridu i Sofiji u Evropi. "Aegean" će svoj A3 avio kod staviti na Etihad ervejz letove od Abu Dabija ka Sidneju, Melburnu, Pertu, Bahreinu, Kuvajtu i Johanesburgu.

Etihad ervejz će pojačati i liniju Abu Dabi-Larnaka sa tri na pet letova nedeljno, a špicu letnje sezone, od 01. juna do 30. septembra, imaće svakodnevne letove ka Larnaki.

Sve letove ka i od Larnake će obavljati erbas A320 sa dve klase, konfigurisan da smesti 16 gostiju u "Bisernu biznis klasu", i 120 putnika u "Koralnu ekonomsku klasu".

Etihad ima učešće u kapitalu u kompanijama Er Berlin, Er Sejšeli, Virdžin Australija, Er Lingus, Er Srbija i Džet Ervejz i traži regulatorno odobrenje za ulaganje u švajcarski državni avio-prevoznik Darvin erlajn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

7 h

Podeli: