Nemački RWE povećao profit

Nemačka energetska kompanija RWE povećala profit iz poslovanja u 2012. godini za 10,1 %, uglavnom zahvaljujući proizvodnji lignita, saopšteno je iz kompanije.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 05.03.2013.

10:45

Default images

U isto vreme, bruto profit (EBITDA) dostigao je iznos od 9,31 milijardi evra, dok su analitičari predvidjali sumu od 8,69 milijardi, piše francuski časopis Kapital.

Proizvodnja lignita učestvovala je sa jednom trećinom u proizvodnji energije na nivou Grupe.
"Uprkos teškoćama, zadovoljni smo poslovnim rezultatima u prošloj godini", izjavio je direktor RWE, Peter Terium, i dodao da Grupa verovatno neće ostvariti cilj da do kraja 2013. proda oko sedam milijardi evra aktive.
Isto tako, RWE planira da proda filijalu DEA, i da napusti sektor istraživanja nalazišta nafte i gasa.
Grupa je zadržala svoju prognozu za EBITDA u 2013, na oko devet milijardi evra.
Planirani nivo prodaje omogućiće povećanje investicija i poboljšanje finansija RWE, saopštila je kompanija, ne navodeći detalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: