"Grčka može da izbegne krizu"

Glavni ekonomista u Grčkoj Eurobanci EFG Gikas Harduvelis kaže da Grčka ima mogućnosti da izbegne krizu i naglo pokrene privredu.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.10.2011.

21:17

Default images

On je rekao da su uslovi za pokretanje grčke privrede politički konsenzus stanovništva kako bi se razvila strategija rasta i pregovaračka moć.

"To znači reorganizacija neefikasnih institucija javnog sektora, kao i smanjenje viška javnih institucija", precizirao je Harduvelis, dodajući da je neophodno i rano planiranje i izbegavanje diskusija u "poslednji momenat".

Prema njegovim rečima, Grčka mora da bude agresivnija sa posebnim interesnim grupama koje "izvlače" ekonomsku rentu, smanjuju birokratske troškove, otvaraju tržišta i ulažu u obrazovanje i istraživanje.

Kao jednu od stvari koja bi pomogla grčkoj privredi, on je istakao da hitno treba sprečiti prekide u radu službi javnog sektora od strane nezadovoljnih službenika.

On je rekao da privatizaciju treba posmatrati kao način za proveru efikasnosti javnog sektora i dovođenje direktnih stranih investicija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: