Fijat uzima 1,95 mlrd. evra kredita

Italijanski gigantski proizvođač automobila Fijat zatvorio je finanijsku konstrukciju sa 18 banaka za dobijanje kredita u iznosu od 1,95 milijardi evra.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 18.10.2011.

08:16

Default images

Time je zamenjena ranije dogovorena pozajmica od milijardu evra u februaru 2009. godine, saopštila je uprava kompanije u Torinu.

Kredit dospeva za tri godine, a uzet je u periodu zabrinutosti privrednika zbog kreditne krize i napetih bilansa lokalnih banaka.

Agencija za utvrdivanje rejtinga Mudiz smanjila je krajem septembra kreditni rejting Fijata na Ba2 sa Ba1 zbog finansijskih rizika vezanih za integraciju sa grupom Krajsler. Agencija je navela da očekuju da integracija dva proizvodača automobila znači da će "podržavati jedan drugog u slucaju finansijskih problema".

Fijat je vlasnik 53,5 odsto američkog proizvođača i planira da taj udeo poveća do kraja godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

7 h

Podeli: