"Trepča Sever će raditi, još se ne zna kako"

Ministar rudarstva Aleksandar Antić kaže da će Srbija obezbediti normalno funkcionisanje Trepče Sever, ali da ne može da saopšti kako će se to učiniti.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 12.10.2016.

16:59

Foto: Tanjug

"Sva nadležna ministarstva su dobila zadatak od Vlade da Trepči Sever pomognu da organizuje normalnu proizvodnju i plate zaposlenima, a kako ćemo to uraditi nije za javnost. Situacija je teška jer postoje određene blokade u uvozu sirovina i izvozu", kazao je Antić na otvaranju Sajma energetike i zaštite životne sredine.

On je istakao da Srbija u rukama ima ključni argument, a to je da je svojina univerzalno pravo, i da zbog toga Srbija očekuje da će međunarodne institucije imati razumevanje za tu poziciju.

"Imamo pravo i obavezu da zaštitimo svojinu", kazao je Antić.

Naveo je da su overene rezerve olova i cinka u Trepči tri miliona tona, a da istraživanje bilansnih rezervi nije rađeno od 1999. godine. Vlada Srbije je juče donela odluku da poništi odluku Prištine da preuzme kontrolu nad Rudarsko-metalurškim kombinatom Trepča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

8 h

Podeli: