Plate kaznu od 5.000 RSD, pa prodaju kupus

Ni komunalna inspekcija nije sprečila kamione "kupusare" da ponovo okupiraju prostor oko pijace na Vidikovcu.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 01.12.2015.

12:43

Default images
Foto: Freeimages.com

Topli novembarski dani odložili su kiseljenje kupusa u mnogim beogradskim domaćinstvima, pa su sad sugrađani rešili da što pre obave kupovinu, kako bi se ovo povrće uskoro našlo na meniju, pišu Večernje novosti.

Kamioni "kupusari" mogu se naći širom prestonice, ponajviše u blizini Veletržnice, ali i u okolini pijace na Vidikovcu gde "trgovci na točkovima" svakodnevno biju bitku sa komunalnom inspekcijom, ali i komšijama koji su ljuti što im blokiraju trotoare i ulice.

Juče oko podneva 10-15 kamiona bilo je poređano duž saobraćajnice.

"Komunalci iskorišćavaju seljačku muku, ali ne damo se. Kazna je 5.000 dinara, pa deo onoga što zaradim dam na to. Do sada sam platio kazne u visini od 220.000 dinara", priča prodavac Milorad Bojić. - Nekad se i smiluju pa nam samo kažu da se sklonimo, ali to se retko dešava.

Cena kupusa je 35 dinara po kilogramu, a prodavci kažu da se nije menjala od početka sezone.

"Nisam podigao cene iako je već kraj novembra, narod nema para, a ja kupus moram da prodam. Šteta je da propadne", kaže prodavac Željko Radivojević, čiji kupus dolazi iz Šapca. - Ima kupaca, ali je prodaja bila mnogo bolja prethodnih godina, sada se uglavnom kupuje džak od 20-30 kilograma.

Velika konkurencija nije problem, neki su voljni i da daju popust na veću količinu. Mušterije strpljivo "šacuju" svaki kamion, a pored cene bitno je i kako glavice izgledaju. Prodavci su ti koji uglavnom biraju za svoje kupce, a za bure, kažu, najbolje su one velike, kako bi i sarma bila što veća. Mada, ima i onih kojima ipak ovakve glavice ne odgovaraju.

"Proberi mi one manje, i stavi mi i neku glavicu crvenog ako imaš", čuje se glas mušterije Milana. - Kupus stavljam u tegle, pa uvek prodavcu naglasim da mi odabere onaj manji, lakši je za sečenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

6 h

Podeli: