BG "našminkao" 450 ulica

Završetkom radova u Ulici Dragiše Lapčevića na Zvezdari asfaltiran je stoti kilometar ulica u Beogradu od početka godine, kaže gradski menadžer Goran Vesić.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2015.

14:39

Default images
Foto: Beta, arhiva

Vesić je kazao da su gradske vlasti u toku ove i 2014. godine završile 450 ulica u glavnom gradu.

On je naveo da je budžet Direkcije za puteve u 2015. godini bio oko osam milijardi dinara, a od toga je 4,9 milijardi utrošeno u izgradnju i rekonstrukciju novih ulica.

"Stanari zgrada u ovoj ulici platili su izgradnju ulice i čekali su na završetak šest godina, iako je bilo normalno da dobiju odmah kada su se i uselili ovde. Mi ćemo i sledeće godine nastaviti da radimo ulice i puteve, a 1. aprila preuzimamo novih 96 kilometara puteva na teritoriji Beograda, računajući auto-put kroz Beograd i Zrenjaninski put i imaćemo mnogo više obaveza", rekao je Vesić.

On je istakao da će se zbog toga truditi da budžet bude malo veći nego ove godine.

"Naša Direkcija za puteve sledeće godine postaje javno preduzeće i mislim da ćemo imati više sredstava da rekonstruišemo ulice", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

10 h

Podeli: