"Očekujemo Alibabu, što da ne"

Očekujemo dolazak i tesnu saradnju sa Poštom Kine, kao i dolazak kompanija Alibaba i Aliekspres, izjavio je direktor "Pošta Srbije", Milan Krkobabić.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 19.03.2015.

15:14

Default images
Foto: Beta

"Pošta Srbije očekuje Alibabu i Aliekspres, zašto da ne", rekao je Krkobabić, koji je danas sa ambasadorom NR Kine u Beogradu, Li Mančangom, posetio najveći i najsavremeniji regionalni poštansko logistički centar za sortiranje poštanskih pošiljaka u jugoistočnoj Evropi, a koji se nalazi u srpskoj prestonici.

Prvi čovek "Pošte Srbije" je istakao da tehnološki iskorak te kompanije u 21. vek nije ostao nezapažen od strane najveće svetske ekonomije, navodi se u saopštenju Pošte.

"To nas raduje i ohrabruje. Spremni smo na saradnju. Lider smo u Srbiji, a rezultati poslovanja to jasno pokazuju. Hoćemo i možemo da budemo regionalni lider. Zašto da ne, interesantne su nam i pošte u okruženju. Naša filozofija temelji se na rastu, razvoju, profitabilnosti i osvajanju novih tržišta", naveo je Krkobabić.

Ambasador Kine je tom prilikom rekao da je prvi put u "Pošti Srbije" i da je impresioniran onim što je video.

"Ovo je bez sumnje nešto što je jedinstveno u jugoistočnoj Evropi - 'prva liga'. Pošta Kine i vodeće kompanije u oblasti elektronske trgovine i integrisane logističke usluge u "Pošti Srbije mogu naći pravog partnera", izjavio je on, dodaje se u saopštenju.

Li Mančang je istakao da međudržavna saradnja, koju su predsednici vlada dve zemlje, Aleksandar Vučić i Li Kećijang, podigli na najviši nivo, pruža mogućnosti za razvoj i unapredjenje ekonomskih odnosa i privredne saradnje.

"Danas, elektronska trgovina dominira u svetu, naručuje se, plaća, carini, pakuje i dostavlja kupcu. Pošta to može bolje od svih. Radnici Pošte kreću oštro, ofanzivno, nema čekanja", zaključio je Krkobabić, piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: