Razbijanje "španaca” - 200.000 €

Od početka godine evidentirano je 125 napada na vozila GSP-a i 45 nasrtaja na vozače tog preduzeća. Šteta na "špancima" 200.000 evra.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 25.12.2014.

15:37

Default images

Prema podacima najvećeg gradskog prevoznika, od 45 ovogodišnjih napada na vozače, samo u 14 slučajeva policija je utvrdila identitet izgrednika, dok je u 125 incidenata u kojima su oštećena vozila u počinilac otkriven u svega šest situacija.

"Huligani najčešće lome stakla, čupaju vrata, razbijaju vetrobranska stakla, svetlosnu signalizaciju, lome retrovizore, držače i rukohvate, seku tapacirung sedišta... Zamena, popravka i čišćenje svega toga mnogo košta", ističu u GSP-u.

Primera radi, za poslednje tri godine, koliko beogradskim šinama saobraćaju tramvaji KAF-a, popularni "španci”, na 29 vozila pričinjena je šteta od 200.000 evra, piše Politika.

Linija 85 štedi vreme i rasterećuje saobraćaj

Čelnici gradske uprave vozili su se juče zajedno sa građanima autobusom GSP-a na liniji 85 koja od prošlog petka spaja Banovo brdo i Borču 3, preko Mosta na Adi i Pupinovog mosta.

Kako je istakao gradski menadžer Goran Vesić, želja im je bila da na taj način promovišu opštine Zemun i Čukarica, koje su pokrenule inicijativu da se uspostavi ova linija javnog prevoza.

Dušan Rafailović, gradski sekretar za saobraćaj, naveo je da nova linija može da uštedi građanima mnogo vremena i da će doprineti smanjenju broja vozila u centru grada i rasterećenju saobraćajnica. Jučerašnjem obilasku prisustvovali su i Uglješa Mitrović, direktor Direkcije za javni prevoz, Željko Milković, direktor GSP-a, Dejan Matić, predsednik opštine Zemun, Srđan Kolarić, predsednik opštine Čukarica, i članovi Gradskog veća Jasmina Milošević, Aleksandar Marković i Dragomir Petronijević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: