Srbija

Nedelja, 10.11.2013.

13:24

Srpski železničari u Austriji

Delegacija Društva diplomiranih inženjera železničkog saobraćaja Srbije (DIZS) boravila je u stručnoj poseti Austriji.

Izvor: Tanjug

Default images

Članovi delegacije tokom posete su se upoznali sa radom Austrijske železnice (OeBB), a imali su prilike da vide najsavremenije objekte u oblasti saobraćajne infrastrukture Austrije.

Delegacija iz Srbije primljena je na veoma visokom nivou od strane domaćina. Njih je sa radom OeBB upoznao direktor za međunarodne odnose. Posetili su i Ambasadu Republike Srbije u Beču, gde su razgovarali sa ambasadorom Perom Jankovićem.

Članovi Društva obišli su buduću glavnu železničku stanicu u Beču, koja je u izgradnji, saobraćajni dispečerski centar iz kojeg se prati celokupan železnički saobraćaj u Austriji, stanicu za održavanje putničkih vagona i kola. Takođe, posetili su i železnički centar u Velsu.

Predsednik DIZS Darko Trninić ukazao je da Društvo ima 200 članova, među kojima je 10 doktora nauka, 25 magistara, oko 50 rukvodioca visokog nivoa, predstavnika Ministarstva saobraćaja.

Trninić je istakao da je Austrija slična Srbiji te može biti odličan primer.

On je naveo da Austrija ima oko 5.000 kilometara pruge, Srbija oko 4.000, sličan broj stanovnika, pa iskustvo OeBB može biti veoma dragoceno železnicama Srbije.

Ovakve posete, kako je ukazao, doprinose upoznavanju železnica u naprednijim zemljama, a cilj je da se dobri primeri primene u Srbiji.

Ambasador Janković rekao je da je Austrija zemlja koja ima odlično iskustvo i kontakte sa prostorom bivše Jugoslavije, da je najveći investitor u Srbiji, te da je veoma zainteresovana za saradnju.

On je naglasio da ga raduje što je OeBB domaćin srpskim železničarima, dodajući da bi ova kompanija mogla biti partner srpskoj železnici u budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: